Камера на Живо от Центъра на Разлог

Марек спечели дербито на Югозапада срещу Пирин

Зрителите в „Спортна Дупница“ станаха свидетели на истински спектакъл в днешното дерби. Играчите на Найден Найденов надвиха гостите си от Разлог с 3:1 (25:22;22:25;25:19;25:21) в среща от 10 кръг на Суперлигата.

Първият гейм стартира с обичайно силен сервис на гостите от Разлог. При 2:1 последва ас на дупничани, след което успяха да натрупат известна преднина. Съперниците обаче успяха да отвърнат на удара, след което последва игра точка за точка. Марек отново поведе на два пъти. Ситуацията се промени след 2 бързи точки на Разлог, като дори стигнаха до равен резултат. След първото техническо прекъсване резултатът бе в полза на домакините. След него последва ново изравняване на силите при 9:9.  Отново игра на нерви и Пирин поведоха в резултата с цели 5 точки (9:14). Преднината се увеличаваше с всяко отиграване, което притесни играчите на Найден Найденов. До второто техническо прекъсване ситуацията се запази, впоследствие дупничани направиха 2 точки, успяха и да изравнят, и частта завърши 25:22.

Във втората част интригата се заформи отново – и двата отбора направиха страхотни отгиравания. Печеливши бяха тези на Пирин, които се разписаха с цели 3 точки. Доброто посрещане на Марек обаче спаси положението за кратко, съперникът не се отказа и продължи с бързите сервиси, за да запази преднината си от 3 точки. При първото техническо прекъсване резултатът вече беше 8:4 в полза на Разлог. Играта продължи във възходяща градация – 10:6, което изправи на нокти дупничани. При 11:6 Н. Найденов поиска таймаут, което не можа да помогне особено за резултата. Амбицирани, гостите продължиха с добрата си игра и реализираха няколко бързи точки. Известно подобрение домакините показаха при 10:15, постоянно ситуацията се менеше, за да се стигне до нов таймаут и 16-та точка за Пирин. Разликата се стопи на 2 точки след второто техническо прекъсване. Догонването продължи в следващите минути на гейма. На няколко пъти гостите съумяваха да направят преднина от 3 точки, която намаляваше при добрата атака на дупничани. Разиграването след поискания таймаут се оказа печелившо за момчетата на Иван Дурев. Таймаут поиска и Найден Найденов. Драмата се запази до края на частта, спечелена от пиринци.

Третият гейм също предложи интересна игра на зрителите. Отново точка за точка, Марек поведе преди първото техническо прекъсване (8:7). Всичко продължи по този начин до 12:14, когато гостите се мобилизираха. Дупничани съумяха да изравнят за 14:14. Ролите се размениха и отборът от Разлог поведе.  Постепенно умората си каза думата, и домакините спечелиха с 25:19.

Четвъртият гейм протече по идентичен начин. При 5:5 Пирин взе инициативата и направи 3 бързи точки. След прекъсването победната серия продължи и момчетата на Иван Дурев продължиха да владеят положението. При 6:11 от Марек поискаха таймаут. Последва отново страхотна серия на момчетата от Разлог, след 9:14. След прекъсването двата тима си размениха по точка, а грешка на Марек при 12:15 доведе до по-голяма преднина за разлогчани. В края на гейма дупничани отвърнаха на удара и доведоха до равен резултат, след това отново започна играта на нерви. При 18:20 последва отново таймаут за Марек. Играчите на Н. Найденов поведоха с 22:20, Пирин продължи борбата и записа точка. В крайна сметка домакините затвориха гейма и мача при 25:21.

Пирин е на четвърта позиция с 20 точки, а Марек е шести с 13 точки. Следващите им двубои са съответно срещу Арда и Миньор следващия петък.

Източник BGvolleyball.com