Камера на Живо от Центъра на Разлог

Медицинските бележки за извиняване на отсъствията остават в сила

klasnastaia2Съществуващите досега форма – медицинска бележка за извиняване на отсъствията на учениците остават в сила. Това става ясно след като работна група от Министерство на образованието и науката, Министерство на здравеопазването и Националното сдружение на общопрактикуващите лекари са провели среща, предаде КРОСС.

Тя дойде след като от МОН за пореден път решиха да действат репресивно. Заради изключително многото фалшиви извинителните медицински бележки те поискаха от лекарите да подписват на боледуващите ученици и амбулаторен лис. От сдружението на личните лекари обаче веднага възроптаха срещу идеята, тъй като в този лист се съдържат лични данни на пациента, включително и такива засягащи лекарската тайна.

Експертите в работната група от двете ведомства и сдружението са се ангажирали да изработят други мерки за решаване на проблема с „медицинските бележки”, които да не натоварват допълнително административно личните лекари, но и да гарантират невъзможност за фалшифициране.
До момента на приемане на новия начин на работа, е валиден досега съществуващия ред, посочват от Министерство на образованието.