Камера на Живо от Центъра на Разлог

Мисис България избухна: Барбита златотърсачки ни рекламират пред ЕС

След 10 години прекарани в чужбина, носителката на титлата Мисис България Ана Иванова, се завърна в България и се сблъска с Европредседателството ни в пълния му „блясък“. Успешната българка стана свидетел на разиграването на сцени пред и зад кулисите.

По повод мизансцена и необявените роли в целия спектакъл, тя написа интересен коментар в профила си във Facebook, коментирайки струпването на силиконки и златотърсачки в 5-звездния хотел, в който са настанени гостите от ЕС.

Ето какво написа Ана Иванова:

„Добре дошли, скъпи европредседатели в страната на неограничените възможности и Богини — България! Ще направя един много лек анализ на Вашата предстояща визита или по-точно как лично аз виждам развитието на нещата в следващите шест месеца в нашата мила родина… Започнахме добре, всичко беше на ниво, дори имахме честта да чуем прочувствена откриваща реч на майчиния ни език — поклон за труда и уважението, което ни бе указано!

Седмица, две — опознаване на колектива, размяна на визитки, завързване на контакти, запознаване с българската култура, а именно “шопската салата” и домашната ракия на дядо Ставри, между маските, на не със сигурност разбраните Кукери?!… Но след дългите и уморителни преговори и дебати, идва моментът за най-сладкото… за почивката, за разпускането… Още повече — щом имате удоволствието да бъдете гости на един от най-изтънчените и вълнуващи… (тук е моментът на въображението)… ще оставя Вие да довършите… в България!
В същото време, посещавайки най-популярната социална мрежа, виждам как пластмасови кукли Барби са инвестирали в подготовката за присъствието си на подобни събития, но разбира се с цел възвръщаемост на инвестицията, която сама по себе си надхвърля 200 € (доста за стандарта на милата родина за вечер — 150 лв. грим, 100 лв. прическа, 40 лв. рокля от роден сайт за безплатни обяви, 100 лв. обувки и чанта — тотал: 390 лв.) — всичко това “високо качествени” имитиращи продукти! За покупателната способност на средностатистическия българин това са много пари за една вечер, но както споменах не е случайно, не е без умисъл!

Всяка вечер след 20:00 ч. лоби барът на … е препълнен с всякакви вариации на силиконови кукли Барби и поклоннички на попфолк (чалга) културата… Разпускането е 100% в програмата на нашите ЕС председатели, тъй като, повярвайте ми, в Брюксел не биха могли да се насладят на нещо подобно — вечеря, после коктейл, последвани от дъжд от салфетки, снимки във фоайета и тоалетни и разбира се — хубавото българско шампанско “Искра”, но с етикет, на който пише Моеет!

В този момент онези 200 € инвестиция вече са стъпили на кота нула и започват процеса на своята възвръщаемост! Но все пак, да не бъдем черногледи, да се опитаме да видим и другата страна на монетата — ЕС ще разбере за добре развитата чалга култура в България, а покрай нея ще чуе и благозвучния майчин език на българина или поне нашите попфолк поклоннички ще научат, че Брюксел е град, а не държава или може би дори и някой чужд език — английски, френски.

Не ме разбирайте погрешно, аз нямам нищо против факта, че България е домакин на ЕС-председателството, това е огромна безплатна реклама за моето мило отечество.

Надявам се да е реклама за добро, а куклите Барби да бъдат онази част от рекламата, която е неизбежна. В случая гостите на председателството ще са щастливи, задоволени във всякакъв смисъл на думата, и видиш ли — от септември 2018 г. може да сме домакини и на НАТО, НАСА, Пентагона и т.н. 🙂
Равносметката е, че няма само нашите дипломати и политици да са на плюс от това наше домакинство! Надявам се да няма разпознаващи се Богини. А ако има, съжалявам — истината понякога боли! Бог да пази семействата ни и България!

Поздрави от една простосмъртна!“

Източник fakti.bg