Камера на Живо от Центъра на Разлог

Младежи, от 5 държави, дискутират радикализирането сред младите и последствията за Европа

Младежката организация Алтернативи Интернешънъл отново е домакин на международен младежки обмен YOUth Combating Radicalization, който се провежда от 10 до 19 април.

Проектът е платформа за обмен между млади хора от България, Италия, Испания, Турция и Великобритания, които ще дискутират наболял проблем в Европа, а именно радикализирането на младите хора – причините, подтикващи младежите да се присъединят към радикалистични течения, какви са последствията за Европа и как може да се спре този процес.Обменът се реализира с финансовата подкрепа на програма Еразъм+-програмата за обучение, образование и спорт, която дава възможност на хиляди младежи да се докоснат до чужди култури, да пътуват, да учат и да обменят опит. По време на своя престой в България, гостите ще се запознаят и с българската култура и традиции и ще посетят Рилски манастир.

Алтернтиви Интернешънъл дава възможност на стотици млади хора да добиват нови знания, умения и компетенции, да са мобилни и реализира обучения, семинари и обмени.