Камера на Живо от Центъра на Разлог

Младежи от 6 държави пращат послания за неомраза заедно с ученици от СУ „Братя Каназиреви“

Сдружение Алтернативи Интернешънъл за пореден път е домакин на международен младежки обмен с младежи от Великобритания, България, Турция, Италия, Испания и Македония. Проектът „Изкуство срещу омраза” се провежда от 8 до 16 ноевмри в град Банско и се осъществява с подкрепата на програма Еразъм+.

neomrazaobmen

Младежите дискутират теми като дискриминация, предразсъдъци, омраза в речта и начини как да се справим с тях.  Като част от проекта младежите ще организират публична акция за популяризиране на идеята за неомраза и призив към повече толерантност сред местните млади хора.

Младежите ще посетят гимназия „Братя Петър и Иван Каназиреви” в Разлог, като заедно с учениците ще използват графити изкуството, за да изпратят своите послания за неомраза.

Тази инициатива е в подкрепа на общоевропейското движение на Съвета на Европа “No hate speech movement’’/Движение за език без омраза. Младежите призовават всеки да стане част от движението и да допринесе за развитие на мир, разбирателство и толерантност в Европа.