Камера на Живо от Центъра на Разлог

Младите надежди на Пирин заеха второто място на турнира „Дряново къп“ U15

Младите волейболисти на ВА Стойчев-Казийски за прекадети (състезатели, родени 2005/2006 година) спечелиха предсезонен турнир „Дряново къп“, който се проведе в Дряново. В надпреварата участваха четири отбора – ВА Стойчев- Казийски, Пирин (Разлог), Хебър (Пазарджик) и Виктория Волей (Пловдив).

В първия ден отборите на ВАСК и Пирин записаха по две победи в своите мачове. Така, във втория ден, двата отбора се изправиха в пряк спор за първото място, в повторение на финала от държавното първенство, провело се по-рано тази година, отново в Дряново.

Мачът започна по-добре за волейболистите от Пирин, които спечелиха първия гейм след много силен начален удар. Представителите на ВА Стойчев-Казийски направиха обрат и успяха да вземат следващите две части и да поведат с 2:1 гейма. В четвъртата част отново сервисът бе силното оръжие на разложани, които вкараха мача в тайбрек. В него по- концентрираният отбор се оказа този на ВА Стойчев-Казийски и след 15:11, състезателите, водени от Вализар Пашов, спечелиха мача и вдигнаха купата на победителите.
На трето място се класира съставът на Виктория волей, които също в тайбрек надделя с 3:2 над Хебър (Пазарджик).

Състезателят на победителите Виктор Томов бе избран за MVP на турнира.

Източник: bgvolleyball.com