Камера на Живо от Центъра на Разлог

Много от клиентите търсят автентични бански ястия

unikalnobanskoМного от клиентите ни търсят автентични бански ястия. Това каза за Радио „Фокус” – Пирин Малин Бистрин, председател на Съюза на туристическия бизнес в Банско.

Той припомни, че бе регистриран туристически бранд „Уникално Банско“, който е създаден от местния бизнес.

„Много от клиентите ни казват, че искат да ядат от автентичната банска кухня по рецепти, които са останали във времето. Налагат се и се търсят, като за нас е голямо удоволствие да ги предлагаме. Рекламираме ги много атрактивно, включително със съдействието на Общината“, подчерта Бистрин.

По думите му през този сезон от бранша са започнали да търсят повече чуждестранни туристи, които разполагат с повече средства. „Насочили сме се към високо категорийният турист. Искаме да избягаме от ол инклузива, защото това е идеята на Уникално Банско, тези туристи да видят, че тук има формула, която работи“, каза Бистрин.

Той добави, че голяма част от представители на бранша в Банско си вършат добре работата, като предлагат качествена храна и услуги. „Голяма част от тях си вършат добре работата и са на много високо ниво“, каза Бистрин.