Камера на Живо от Центъра на Разлог

Модна линия „Камуфлаж за Пирин“ от WWF-България

Ще се сливаме с природата на национален парк Пирин в скоро време. И как може да изглежда планината, ако държавата одобри проект за план за управлението му, залагащ масивна сеч и строителство.

Тези въпроси поставя природозащитната организация WWF-България като създаде своя модна линия, наречена „Камуфлаж за Пирин“.

Снимка WWF-България

„Колекцията камуфлажни дрехи, предназначени за разходка в национален парк „Пирин“, е вдъхновена от последните тенденции в управлението на природното богатство и опазването на биоразнообразието в България. Създадена е за трендсетърите, които искат да са крачка пред всички в сливането с околната среда в Пирин,“ обясняват от организацията.Снимка WWF-България

Засега „Камуфлаж за Пирин“ е лимитирана серия, но има реален шанс да стане масова, в случай че правителството приеме подготвения нов план за управление на Национален парк „Пирин“, предупреждават природозащитниците. Документът предвижда увеличение на зоните, в които е разрешено строителство с 12,5 пъти и отваряне на 60% от територията му за ползване на дървесина.

Разгледайте цялата колекция „Камуфлаж за Пирин“ на сайта на организацията. Дрехите от колекцията ще се продават само в няколко магазина за планинска екипировка.