Камера на Живо от Центъра на Разлог

Музикална симфония от рок и класика в Банско

lebisolПод мотото „Общите границите ни правят по-близки“, Банско бе домакин на концертът „Леб и сол Symphony“. Легендарната през 70-те и 80-те години македонска рок група „Леб и сол“ представи съвместния си музикален проект с оркестъра към Камерна опера – Благоевград.

Под диригентството на Саша Николович – Гумар, 40 годишният репертоар на македонската група се обединиха с класическото звучене на оркестъра към Операта.

Музикалното събитие бе по повод Денят на европейското сътрудничество – 10 септември и се изпълнява по Програмата за трансгранично сътрудничество ИНТЕРРЕГ – ИПП между България и Македония. Денят на Европейското сътрудничество се чества вече пета година в цяла Европа. Идеята е тържествено отбелязване на постиженията на европейските региони и държави в процеса на трансграничното сътрудничество. Проектите за териториално сътрудничество спомагат за изграждане на взаимно доверие между съседните държави. Те поощряват разбирателството и сближават общностите – тема, която е все по-актуална в контекста на световните конфликти и сложна политическа обстановка.

Източник AGENCIA.BG