Камера на Живо от Центъра на Разлог

Музика и танци в парка на Разлог

Страхотни емоции за изпълнители и зрители предизвика фолклорната феерия на талантливите участници в Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ 2016. На открита сцена в парка на Разлог младежи в класовете на Пейо Пеев (гъдулка), солист на Народния оркестър на БНР, и Николай Докторов (кавал), преподавател и ръководител на народни ансамбли, изсвириха прекрасни мелодии и красиви български песни.

koncert

Ученици от музикални училища в София и Варна, полякът Яцек Греков, който за осма година участва в академията и свири на гайда, кавал и акордеон, както и 5-годишният Мариян от Разлог, заплениха публиката с майсторските си изпълнения, които продължиха и след определеното време на програмата.

koncert1

Зрителите бяха очаровани и от уменията на народните певци от класа на д-р Бинка Добрева, които показаха какво могат на откритата сцена в градския парк. Тази вечер от от 18.00 ч. майсторският клас на Наташа Миркович (вокал) ще изнесе концерт там. Час по-късно на открита сцена пред сградата на община Разлог ще се проведе фолклорен концерт с таланти от класовете на д-р Бинка Добрева, Пейо Пеев и Николай Докторов.