Камера на Живо от Центъра на Разлог

Мъж заведе дело срещу Microsoft, иска стария си Windows или 600 милиона долара

Франк Дикман от Ню Мексико, САЩ, заведе съдебно дело срещу Microsoft и лично срещу изпълнителня директор на компания Сатя Надела за обезщетение във връзка с предявено „нарушение на гражданските му права“, настъпило когато неговият лаптоп Asus е бил автоматично актуализиран от Windows 7 до Windows 10, съобщава Technews.

Потребителят е поискал ново копие на Windows 7 или 600 милиона долара, съобщава The Register. Е, това е сумата, която обявили неговите адвокати в съдебната зала, но всъщност в иска след 6-ицата стоели девет нули или иначе казано 6 милиарда долара.

Според жалбата, подадена в окръжния съд в Денвър, Колорадо, проблемът за Дикман започва, когато лаптопът му Asus 54L, доставен с Windows 7, е актуализиран до Windows 10 и „веднага става нефункциониращ“.

Сега Дикман иска да премине от Windows 10 обратно към Windows 7 чрез цифров код за изтегляне и активиране, предоставен му от Microsoft. За да го получи, той съди Microsoft и Надела, в частност.

Съдът е дал на Редмънд 30 дни, за да предостави на Дикман софтуера.
„Единственото разумно решение за Microsoft е да достави OEM версията на своята операционна система, която да бъде изтеглена от уеб сайта на компанията и потвърдена чрез „key“ кода, който върви с компютъра“, се казва в иска на Дикман.

„Ако Microsoft и неговият изпълнителен директор Сатя Надела не предоставят тази функция в рамките на 30 дни от предявяването на иска, те трябва да платят… 600 милиона долара като обезщетение“, категоричен е ищецът.

Най-вероятно, за да си спестят главоболията от Microsoft ще осигурят функцията, пишат американските медии.

Източник technews.bg