Камера на Живо от Центъра на Разлог

Мъж заля полицай с бензин и опита да го запали със запалка

police521145-годишен мъж заля полицай с бензин и се опита да го запали в с. Вакарел. След схватка униформеният е успял да изтръгне горящата запалка от ръцете на нападател. Инцидентът е станал вчера около 17.50 ч.
Докато полицаят от Районното управление в Ихтиман изпълнявал служебните си задължения по охрана на обществения ред в селото, 45-годишният мъж го залял обилно с бензин, като многократно се опитвал да го възпламени със запалка, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. В последвалата схватка между двамата, служителят на реда успял да изтръгне горящата запалка от ръцете на нападателя пред погледите на множество жители на селото.

Мъжът е арестуван, а под надзора на Софийската окръжна прокуратура е започнало разследване.
Днес на задържания ще бъде повдигнато обвинение за тежко квалицифицирано престъпление по чл.116 ал.2 от Наказателния кодекс – опит към убийство на полицай, по начин и със средство, опасни за живота на мнозина, и извършено по хулигански подбуди, съобщава dir.bg. Предвиденото в закона наказание е „лишаване от свобода“ от 20 до 30 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна. Софийска окръжна прокуратура ще внесе искане в съда за вземане на постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ за вакарелеца.

Разследването по случая продължава.