Камера на Живо от Центъра на Разлог

Навършват се 85 години от построяването на старата хижа „Яворов“. Програма за празника

Любители на планината от Разлог, страната и света ще се съберат в Пирин планина, за да отбележат заедно празника на хижа „Яворов“. Във връзка с традиционния празник на хижата на 11.08.2018г. ТД „ Пирин“ град Разлог организира надпревара за бързо пешеходно изкачване на хижата, както и изкачване с велосипеди.

Старта на надпреварата ще бъде от местността „Бетоловото“, а финалът пред Старата хижа. Състезателите ще бъдат разделени в две възрастови групи – до 30 год. и над 30 год. , групите ще са допълнително разделени на мъже и жени. На победителите ще бъдат раздадени парични награди.

Желаещите да участват могат да се запишат в офиса на ТД „Пирин“, на тел: 0886 116 609 – Радко Божинов или във Фронт офиса на община Разлог до 09.08.2018г.

Организатори на празника са община Разлог и ТД “Пирин”, гр. Разлог, които са подготвили интересна програма, с която да бъде отбелязано веселото събитие. За доброто настроение на всички планинари ще се погрижат талантите от  фолклорен ансамбъл „Разложки мераци“ и членовете на клуб „Планинарка“.
null
Програма:

10:30 ч. – Старт на пешеходното изкачване;

10:45 ч. – Старт на колоездачното състезание;

13:00 ч. – Официално откриване на празника;

13:30 ч. – Награждаване на победителите в състезанията;

14:00 ч. – Старт на богата музикална програма.