Камера на Живо от Центъра на Разлог

Награждават горския служител Муртаза Клечов, открил Мехмед

Служителят на Държавно горско стопанство в Якоруда, който вчера откри изчезналото момченце, издирвано близо едно денонощие, ще бъде награден за проявените човещина и благородство. Това заяви директорът на Югозападното държавно предприятие инж. Дамян Дамянов.

По време на редовен обход в поверения му район горският стражар открил изчезналото дете, което било босо, но в добро общо състояние и контактно. Качил го в автомобила си и го завел в най-близкото село Бунцево, като междувременно подал информация в полицията, че е открил момчето.

Хронология на събитията:

Освен благодарността на родителите, той ще получи и награда за благородната си постъпка и адекватни действия, каза инж. Дамянов.„Колегата, който е изпълнявал задълженията си в гората, е успял да го намери, да го предаде, да положи грижи, с което може би е спасил живота на детенцето. Аз лично му благодаря и като знак на съпричастност и признателност, днеска имаме заседание на управителния съвет, ще внеса предложение за награждаване на колегата с парична награда“.

Муртаза Клечов е дългогодишен служител на горското стопанство в Якоруда, а откриването и спасяването на детето е поредното добро дело в неговата човешка и професионална биография, каза още директорът на Югозападното държавно предприятие.

Източник: E79 News

Последвайте ни: