Камера на Живо от Центъра на Разлог

Над 1 500 взеха участие в Международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“ в Банско

Над 1 500 изпълнители от България, Македония и Русия взеха участие в тазгодишното издание на международния фестивал на изкуствата „Утринна звезда“.

На сцената в Банско пет дни малки и големи таланти от страната и чужбина представиха своите театрални постановки и пиеси, фолклорно пеене и танци, балет, спортни и латино-американски танци, естрадно, фолклорно и народно пеене и инструментални изпълнения. Авторитетно жури, председателствано от сопраното Росица Панайотова-Григорова, награди десетки таланти с дипломи, купи, медали и плакети за 1-во, 2-ро и 3-то място.

Талантливата Александра Калчева взе престижното трето място на провелото се в Банско 12-то издание на фестивала на изкуствата „Утринна звезда”. Малката певица пребори сериозна конкуренция в категорията „Естрадно и популярно пеене на деца от 9 до 13 години” със своето солово изпълнение под ръководството на педагога Христина Палева.

В категорията „Фолклорни танци” за деца от 9 до 13 години пък II-ро място зае Танцов състав „Добринище“ при НЧ „Димитър Благоев 1925“ с ръководител Иван Чакалов. И както всяка година, Веска Захариева – младо момиче в неравностойно положение и потребител на социалните услуги в гр. Банско, получи поощрителна награда за своето участие.
Банско е домакин на един от най-големите фестивали на изкуствата „Утринна звезда” вече 12 години. На сцената на читалище „Никола Вапцаров”, тази година изява намериха повече от 1500 участника от България, Украйна, Русия и Македония.