Камера на Живо от Центъра на Разлог

Над 1000 талантливи деца на фестивал в Банско

Снимка Архив

Банско ще е домакин на 22-,ия Международен фестивал на изкуствата „Утренна звезда“. Над 1000 деца от различни държави ще зарадват с таланта си жители и гости на курорта в дните от 29 ноември до 3 декември тази година.

Целта на събитието е да провокира и насърчава творчеството на децата, младите хора и възрастните във всички видове и жанрове на изкуството.

Участниците са разделени в няколко категории – до 9 години, от 9 до 13 години, от 13 до 18 години, от 18 до 35 години и над 36 години. Те ще се състезават за големите награди на форума. Най-много ще са танците и песните, малчуганите ще покажат колко добре могат да рисуват, както и да представят на сцената театрални постановки.

Фолклорната сесия съдържа богата палитра от най-различни стилове – етно шоу, бели денс, мажоретни състави, класически балет, характерни танци, спортни и латиноамерикански танци, хип-хоп, танцово шоу, танцувална художествена гимнастика.
Ще има сесия за естрадно, популярно и фолклорно пеене и инструментални изпълнители, както и класически балет.

Ще се провеждат всеки ден Мастер класове, уъркшопи и семинари. Галаконцертът и награждаването на победители ще е на бляскава церемония на 3 декември.

Източник standartnews.com