Камера на Живо от Центъра на Разлог

1120 свободни работни места в Пиринско, 100 от тях в Разлог

1120 свободни работни места обявиха бюрата по труда в област Благоевград в началото на тази седмица.

Най-голям е броят на заявените свободни позиции от работодатели в бюрото по труда в Благоевград, където са има 439 свободни работни места. Сред тях са пет позиции за лекари и една за учител. Най-много свободни работни места има в шивашката промишленост. Има и обявени 50 свободни работни места за общи работници на археологическите разкопки край Покровник.

Голям е броят на свободните работни места и в Бюро по труда – Гоце Делчев, където са обявени 285свободни работни позиции. Тук има свободни позиции за 12 учители. И тук най-много свободни работни места има шивашката промишленост.
165 са обявените свободни работни места в Сандански. И тук е голям броят на свободните места за учители – 12. Голямо е и търсенето на шивачи.

Бюро по труда Разлог е обявило 100 свободни работни места. Тук все още се търсят петима лекари. И тук учителите не достигат – има 2 свободни работни места за учители по английски и немски език. Най-много свободни работни места има в туристическия бранш, където се търсят сервитьори, бармани, камериери, говачи, както и администртори на хотел.

В Петрич свободните работни места са 131.

Източник E79 News