Камера на Живо от Центъра на Разлог

Над 500 автомобила и стотици хора блокирани в студа на АМ Тракия

Снимката е илюстративна

Стотици хора са блокирани на пътя Карнобат – Айтос. Участъкът от АМ Тракия там е временно затворен. Над 500 автомобила останаха на пътя в студ и виелици.

Поради неспазените от водачите на тежкотоварни автомобили забрани за движение, в района на Карнобат-Айтос отново се е получило струпване на коли, съобщи пресцентърът на МВР. Това е наложило създаване на организация за повторно пробиване на тапата, образувала се на пътя.

Започнало е и постепенното изтегляне на автомобилите към Бургас. Изтеглена е първата колона от 15 автомобила, подготвя се втора колона от същия брой коли. Извършва се и усилено прочистване на задната част от колоната.

Същевременно продължава грижата за пожелалите да бъдат евакуирани хора. Те са настанени в детска градина в Айтос. Заедно с областната управа на Бургас за тях бяха осигурени условия да прекарат на топло нощта и им се раздават закуски.

„Шофьори и пътници, откопчили се от ада на магистрала „Тракия”,  снощи са настанени в хотел „Карнобат“. Отворихме общинския хотел, в който може да бъде настанен всеки, който има нужда”, заяви пред БургасИНФО кметът Георги Димитров.
Той самият преди вечерта е попаднал в жесток зимен капан на пътя Бургас – Айтос, на път за Карнобат. „Буквално излязох от ада, който в момента е от разклона за Миролюбово  до този за Съдиево. Наложи ми се да пътувам, защото карах човек със счупена ръка до болница в Бургас и на връщане попаднах в кошмар”, заяви карнобатският кмет.