Камера на Живо от Центъра на Разлог

Най-изумителните съвпадения в света! Ама наистина!

Светът е пълен с изумителни съвпадения, които нямат разумно обяснение. Дали са истински истории или легенди… или ясен отпечатък на ръката на съдбата. Последното съвпадение се случи наскоро. Почина един от най-изумителните учени на нашето време – Стивън Хокинг. Оказа се, че той е роден в деня, в който умира Галилео Галилей, а сам се сбогува с живота в деня, в който се е родил Алберт Айнщайн. Ето още няколко удивителни истински истории.

През септември 1955 година Джеймс Дийн загива в жестока катастрофа зад волана на спортното си Порше. След катастрофата колата продължава да носи беди. Докато я изтеглят от местопроизшествието, двигателят изпада и чупи и двата крака на механика. По-късно същият двигател е купен от лекар, който го монтира в състезателна кола и загива малко по-късно по време на гонка. Загива още един състезател, в чиято кола се блъска лекарят. По-късно колата на Джеймс Дийн е ремонтирана, но гаражът, в който е била, е унищожен от пожар. След време колата се появява в Сакраменто, там чупи бедрото на тийнейджър. По-късно в Орегон същата кола влиза през витрината в магазин. Най-накрая през 1959 година Поршето мистериозно се разпада на 11 части, докато го ремонтират.

През 1930 година в Детройт млада и очевидно недотам грижовна майка трябвало до веки веков да е благодарна на някой си Джоузеф Фиглок. Докато Фиглок се разхождал по улицата, бебето на тази майка паднало от висок етаж точно върху него. Той успял да го хване така, че и двамата не пострадали. Точно след една година същото бебе отново паднало от същия прозорец върху същия този Джоузеф Фиглок, който отново успял да го хване и спаси.
Хенри Зигланд си е мислел, че щастливо се е отървал от насочен срещу него куршум, който обаче го застига години по-късно. През 1883 година той скъсал с приятелката си, която не могла да го понесе и се самоубила. Нейният брат искал да отмъсти и стрелял по Зигланд, като мислел, че го е улучил. След това се самоубил. Зигланд обаче бил само леко пострадал, куршумът го закачил по бузата и се забил в едно дърво. Зигланд със сигурност се е мислел за голям късметлия. След няколко години той решил да отсече дървото, което още пазело куршума. То обаче било твърде голямо и затова решил да го взриви. При експлозията куршумът се изстрелял, попаднал в главата му и го убил намясто.

Историите за удивителните съвпадения, които се случват в живота на близнаци, не са рядкост. Но не са много трагичните, като при еднояйчните близнаци в Охайо, за които е следващият разказ. Момчетата били разделени още при раждането и били осиновени от различни семейства, така че не се познавали. И двете семейства кръстили момчетата Джеймс. И двамата Джеймсовци, независимо един от друг, преминали обучение по бойни дисциплини, и двамата били много добри в рисуването и дърводелството, и двамата се оженили за жени на име Линда. И на двамата им се родили синове – единият бил кръстен Джеймс Алън, а другият – Алън Джеймс. Близнаците се развели и отново се оженили, отново за жени с еднакво име – Бети. И двамата имали кучета на име Той. Когато станали на 40 години, те разбрали един за друг и за удивителните съвпадения в живота си.

В 19 век знаменитият писател на страшни истории Едгар Алън По пише романа „Историята на Артър Гордън Пим“, в който четирима оцелели корабокрушенци, след дълги дни на лодка в океана, решават да убият и изядат юнгата Ричард Паркър. Няколко години по- късно, през 1884 година, всичко това се случва наистина, трима оцелели от корабокрушение офицери от екипажа убиват и изяждат юнгата, който се казва…Ричард Паркър.

През 2002 година 70-годишни близнаци умират в разстояние на два часа при различни катастрофи на един и същ път в Северна Финландия. Първият е бил блъснат от камион, докато е карал велосипед в Раахе, на 600 км северно от столицата Хелзинки. Той умира само на километър и половина от мястото, където е убит пак при катастрофа брат му. Оказва се, че и вторият е загинал по съвсем същия начин, без да е наясно какво се е случило с брат му. Всъщност в момента са го търсили, за да му съобщят. От полицията казват, че пътят наистина е много оживен, но далеч не всеки ден се случват инциденти.

Джоузеф Айгнер бил известен портретист през 19-и век в Австрия, но твърде нещастен. Той правил няколко опита за самоубийство и удивителното е, че всеки път е бил спасяван от един и същ монах. На 18 години Айгнер опитал да се обеси, но капуцинът мистериозно се появил и го свалил от въжето. Четири години по-късно отново сложил примката, но отново бил прекъснат от същия монах. След осем години бил мишена на покушение заради политическите си прояви, но отново същият монах се появил и го спасил. На 68 години Айгер най-сетне успял да се самоубие с пистолет, а опелото му било извършено от същия монах от ордена на Капуцините – мъж, чието име Айгнер така и никога не научил…

Халеевата комета се появява един път на 75 години, Марк Твен е роден в деня на появяването й през 1835 година и умира в деня на следващото й появяване през 1910. Впрочем година по-рано той сам предвижда това съвпадение с думите „Дойдох с Халеевата комета през 1835. Тя идва отново догодина и очаквам да ме отведе със себе си.“

Трима англичани пътували през 1920 година във влак в Перу. Били единствените пътници във вагона и решили да се запознаят. Каква била изненадата им, когато първият се казвал Бингъм, вторият – Пауъл, а третият – Бингъм-Пауъл… Никой от тях нямал връзка с другите.

През 1975 година на Бермудските острови мъж на мотопед е блъснат от такси и загива намясто. Точно след една година неговият брат загива по същия начин, карайки същия мотопед. Удивителното е, че и двамата ги блъска едно и също такси, карано от един и същ шофьор и превозващо… все същия пътник.

Източник TrafficNews.bg