Камера на Живо от Центъра на Разлог

Най-младият на Мондиала: Искам да умра на терена

Австралийският тийнейджър Даниел Арзани е най-младият футболист, който ще вземе участие на Мондиала в Русия. Едва на 19, той е двойно по-млад от най-възрастния в Русия – съотборника си Тим Кейхил. Не годините обаче са онова, което прикова погледите към полузащитника на Мелбърн Сити, а невероятната му история, в която футболът е главни букви.

Семейството му се мести в Австралия, когато е на 6 години, а на 14 е записан в Австралийския институт по спорт, където го определят като момче с „отлична футболна генетика“.

Арзани проявява характер още от малък, когато отказва да присъства на тактическите занимания на ФК Сидни, обявявайки се за достатъчно добър и подготвен.
На 18 се появява възможност да играе за родината на баща си – Иран, но именно семейството му решава, че трябва да играе за Австралия, определяйки избора като „изпълнен дълг“ към страната, която им е помогнала толкова много.

Проблем със сърцето заплашва кариерата на Арзани и родителите му вече обмислят да го пратят да учи за хирург, за да бъде в „безопасност и да печели много пари“, но желанието му да е на терена надделява.

„Каза ми, че би умрял, ако не играе футбол и че ще е щастлив, ако най-лошото се случи, докато е на терена. Обича футбола повече от себе си“, коментира баща му, който също е бивш футболист.

Източник fakti.bg