Камера на Живо от Центъра на Разлог

Най- често изричаните лъжи от устата на шефа

Без съмнение лъжат всички шефове по света, но българските имат някои интересни особености.

Четете, усмихвайте се и продължавайте да обичате шефа си! Нали така?! Защото иначе ще трябва да си търсите нова работа.

Ето ги и тях:

Когато казва:
Търся млада, амбициозна, образована и комуникативна личност за длъжността рекламен консултант. Предлагам атрактивно заплащане, обвързано с постигнатите резултати и с възможност за развитие във фирмата.
Той всъщност има предвид:
Нуждая се от безскрупулен досадник, който има усет в просията, не се страхува от първоначален отказ и вярва, че наистина предлага най- доброто на пазара, за сериозна работа като подвижен билборд с вграден естествен интелект.

Когато казва:
Мисля, че едно младо и интелигентно момиче като теб, може да получи страхотен старт в професионалното си развитие, ако започне работа като сътрудник в нашата фирма. Ще успееш да натрупаш изключителен опит, когато ме придружаваш на важни бизнес срещи в България и извън страната.
Той всъщност има предвид:
Търся си сексапилна придружителка, която ще счупя от секс и ще експериментирам с нея всичко видяно по порно каналите. Ти как се виждаш в тази роля?
Когато казва:
Ние, на висшето управленско ниво, ценим личностните качества и способностите за вземане на решения на всеки специалист от сплотения фирмен екип, черпим идеи от градивната критика, готови сме да изслушаме вашите предложения и ги вземаме предвид, по време на създали се сложни ситуации свързани с разрешаването на проблеми свързани с работния процес.
Той всъщност има предвид:
Тук аз съм шефът и всичко зависи от мен. Аз коля и беся, тъй като Аз съм най- умният! Ти си тук за да вършиш строго определена работа, а не за да мислиш. Трябва да знаеш, че има хора, които ще ми докладват за всяка твоя крачка и в случай, че в процеса на работа ти си прииска да ме критикуваш по някакъв повод, мога само да ти кажа- заври си критиката към мен там, където вече ти заврях дипломата.

Ще завършим с още едно уточнение. Разбира се, че сред българските шефове има и невероятни личности. Те показват уважение към онези от вас/нас, които имат уважение към самите себе си.

Ей, хора, чувството ви за хумор тук ли е още или се изпари?

Източник jilo.bg