Камера на Живо от Центъра на Разлог

Нападение в Париж: Извършителят крещял „Аллах е велик“

Един човек беше убит, четирима ранени при атака с нож в Париж. Двама от пострадалите са в критично състояние. Тази нощ мъж нападнал хората в района на операта в града. Популярно място, в сърцето на френската столица, с много заведения в района. Нападателят е застрелян от полицията. Малко след нападението ИДИЛ обяви, че извършителят е техен войник. Той отмъщавал на страните, които бомбардират територии на джихадистите в Сирия и Ирак. Френските власти разследват атаката като терористичен акт.

Нападението се случило в богат и престижен квартал на метри от парижката опера.

Добрата новина е, че сред петимата намушкани с нож, двама бяха в критично състояние, но вече не са. Атаката се е случила снощи в 20:50 местно време, когато неидентифициран мъж извършва нападението. По описания терористът е около 20-годишен мъж с дълга коса, брада и от северноафрикански произход.

Той е крещял „Аллах е велик”, когато е нападал минувачите.
Това, което френските медии коментират е много бързата и своевременна намеса на полицията. Първото позвъняване в полицията е в 20:47 минути, само пет минути по-късно на място има полиция. Девет минути по-късно нападателят е неутрализиран. Местните власти са горди, че стават все по-бързи в неутрализирането и реагирането при подобни инциденти.

Френските власти не могат да установят кой е нападателят. Възможно е малко по-късно през деня тази информация да стане известна.

Източник bnews.bg