Камера на Живо от Центъра на Разлог

На 5 декември в Разлог палят коледните светлини, на 14 януари 2017 – 7-ми Международен кукерски карнавал „Старчевата“

В 17.30 часа на 5 декември в Разлог ще бъдат запалени традиционните коледни светлини. Събитието, което дава старт на коледно-новогодишните приготовления в града, ще бъде съпроводено с голямо тържество.

mkf2015logo

На Централния площад в града ще се представи премиерата на кукления театър в Благоевград – Коледно приключение. Запалването на светлините ще приключи с празнична заря.

И тази година в Разлог ще дадат възможност на децата да получат коледния си подарък лично от Дядо Коледа. Родителите, които желаят да бъдат посетени от белобрадия старец, трябва да се запишат в общината към инициативата Дядо Коледа по домовете.

По традиция на 1 януари 2017 година ще се проведе Новогодишният кукерски карнавал, който ще започне от 11 часа на Централния площад в града.

На 14 януари ще бъде поставен финалът на коледно-новогодишните тържества със VII-мия Международен кукерски карнавал „Старчевата“ 2017, на който всяка година участват десетки кукерски формации от цялата страна и чужбина.

Събитието е едно от най-мащабните за годината в община Разлог и цели да съхрани традициите и обичаите от различните краища на България, както и да бъдат представени такива от чуждестранни групи, гостуващи на маскарадния празник. Вижте снимки от V-я МЕЖДУНАРОДЕН КУКЕРСКИ КАРНАВАЛ – РАЗЛОГ – 19.01.2013

Карнавалът, който е с начален час 10.00 ч., е с конкурсен характер.
Всички маскарадни и кукерски групи, желаещи да участват в него, могат да изтеглят приложените, по-долу, регламент и заявка за участие и след като ги попълнят да ги изпратят, заедно с кратка анотация за групата, на хартиен носител на адрес: гр. Разлог, ул. „Стефан Стамболов“ № 1 или на e-mail: ob_razlog@bcmesta.bg; a.dunkina@abv.bg.

Документи за изтегляне:

Регламент за участие в VII-ми Международен Кукерски Карнавал „Старчевата”2017 – гр. Разлог

Заявка за участие в VII-ми Международен Кукерски Карнавал „Старчевата”2017 – гр. Разлог