Камера на Живо от Центъра на Разлог

Незаконни неща, които можете да правите законно в други държави

nudistВсеки има прави да преследва своето щастие, стига да е в рамките на разумното. Ако щастието изисква да карате танк по улиците гол, да взимате LSD или пък да се ожените за кучето си, може би си мислите, че е невъзможно да го постигнете. Грешка. По света има 196 държави, като всяка от тях има собствени ценности и закони. Това, което е забранено на едно място, може да е разрешено на друго. Ето и няколко примера за това.

Испания – страната на нудистите

В Испания е разрешено човек да бъде гол на всяко едно публично място в страната. Правото е гарантирано като неотменимо в конституцията от 1978 година насам. Единствените места, където хората не могат да останат без дрехи, са църквите и парламентът на страната.

Португалия – страната на наркотиците

Португалия е декриминализирала всеки един съществуващ наркотик. Единствената причина, поради която могат да ви задържат в иберийската страна, свързана снаркотиците е, ако нарушите обществения ред под тяхното влияние. Преди декриминализирането на наркотиците един на всеки 100 португалци бил зависим от кокаин, след него обаче процентите паднали на половина, а смъртните случаи от свръх доза паднали с 90%.

Индия – страната на междувидовата любов

В Индия можете законно да се ожените или омъжите за всяко животно, което искате. Кучетата са най-популярният избор на средностатистическия индиец, но на практика ограничения не съществуват. Обикновено до такова решение хората стигат след съвет от астролог и за да избегнат божествено проклятие.

Холандия – страната на крадците ценители на изкуството

В Холандия можете да откраднете каквото и да е произведение на изкуството и да ви се размине. Разбира се, има няколко условия, които трябва да изпълните. На първо място, не трябва да ви хванат по време на кражбата. Също така трябва да се заредите с търпение. След 20 години откраднатото произведение ще бъде напълно законно ваше според закона в Ниската земя. Смята се, че притежанието на даден предмет повече от две десетилетия, независимо как е придобит, дава неоспорими права върху него. Така можете да откраднете картина на Рембранд, да я скриете на тавана вкъщи и след 20 години ще бъдете безумно богат.

Иран – страната на свободната търговия с органи
В Иран търговията с органи, чиято липса не застрашава пряко живота, е напълно законна. Съвсем обичайна гледка по улиците на по-големите градове са рекламни плакати, където хората обявяват за продажба своите бъбреци. Добър маркетингов ход там е наред с обявата за продажбата на органите хората да публикуват колко добре са здравословно и че нямат заразни болести.

Източник Ezine.bg