Камера на Живо от Центъра на Разлог

Неописуемо! Гришо е на финал в Лондон!

19 ноември, 2018 година – това е датата, в която цяла България ще живее с Григор Димитров!

Българинът се класира за финала на заключителния ATP турнир в Лондон след инфарктна победа над Джак Сок с 2:1 сета (4:6, 6:0, 6:3).

Така Гришо си осигури мач на финала с Давид Гофен, който ще се състои тази вечер. Освен това си гарантира 3-то място в световната ранглиста в края на сезона.

Българинът не показа същата иггра от последните две победи, но за сметка това концентрацията, характера и амбицията му бяха отново на най-високо ниво.

Първият сет се разви много неблагоприятно за Григор. Той поведе с 3:0 след множество грешки на Сок, но вместо да повтори представянето си от предишните два мача, допусна срив. И това с пропиляна точка за пробив.

Грешките му зачестиха, а първият сервис липсваше. Този на Сок също не бе постоянен, но американецът компенсира с добра игра от основната линия и на мрежата. Двата пробива за него дойдоха логично и той затвори с 6:3.
Григор обаче се преобрази за втория сет. Сякаш нов играч излезе на корта и започна да раздава правосъдие. Концентрацията беше на пределно ниво, а сякаш самият Сок се смути от добрата игра на българина. Американецът започна да греши често и загуби всеки един гейм.

Григор беше като гладиатор в хода на цялата втора част и трябваше само да запази тази увереност за последната част.

Третият сет беше най-качествен. Двамата значително подобриха играта си и все по-рядко правеха непредизвикани грешки. Пробивът на двамата висеше, но така и не дойде в хода на първите 7 гейма. В 8-ия обаче Гришо удари и поведе с 5:3 след страхотни отигравания.
Последният гейм в мача беше мини холивудска продукция. Гришо на 3 пъти изпусна мачбол, но показа нерви от желязо и подчини силния си съперник.

„Този мач изцеди много от мен, каза щастливият Григор Димитров след победата си срещу Джак Сок с 2:1 сета и класирането си за финала на Мастърс турнира на осемте най-добри тенисисти през сезона в Лондон. Гришо отдаде дължимото на съперника си в полуфинала. Джак е невероятен тенисист, неговият форхенд ми създаде много проблеми. Смятах, че в първия сет контролирах нещата, но той намери начин да го спечели, след като игра отлично. Знам, че не показах най-добрия си тенис, но това са моментите, в които трябва и обичам да печеля. В третия сет чаках да пробия, променях ударите си няколко пъти, за да противодействам на форхенда му. Най-важното бе да контролирам нервите си и да не допускам негативни мисли в главата си. Опитвах се да бъда силен. Благодаря на всички за подкрепата“, каза още Гришо.

„Ще играя с Давид Гофен два пъти в една седмица – това е интересно – не се случа по другите турнири. Просто ще продължа да играя – това е последния мач за сезона, завърши Димитров и отново не пропусна да се обърне на родния си език към подкрепящите го български фенове в О2 Арена в Лондон: Благодаря ви още веднъж!“