Камера на Живо от Центъра на Разлог

Неоспорими доказателства, че жените са по-напред в еволюцията от мъжете

jenamaskaМъжете и жените не са еднакви. Това е безспорен факт. Много от разликите са лесно видими, но освен това, което е на повърхността, двата пола имат още много различия. Макар и това да не изглежда толкова важно на пръв поглед, истината е, че е от критично значение да се прави разлика между мъжете и жените, защото те се нуждаят от различни видове внимание.

От лекарствени дози до емоционалната подкрепа – всеки пол има специфични нужди. Точно по тази причина ви представяме по какво още се различават мъжете и жените.

Повечето бебета, родени с вродени дефекти, са момчета. Ако момиче има дефект, той се дължи на факта, че в организма си има копие на Х-хромозома.

Вени при мъжете са по-големи и по-често дават дефекти.

Има 4 пъти по-голям шанс новородените момчета да са с аутизъм, отколкото момичетата.

Челата при 92% от жените са вертикални, докато при 96% от мъжете те са скосени. Това за много учени е показателно, че жените са по-напред в еволюцията от другата част на човечеството.

Мазнините при мъжете се натрупват около органите, а при жените – на пръстен около корема. Точно това е и причината липосукцията да е по-проста процедура при нежния пол.

Неочаквано, но факт, е, че мъжете имат по-дълги мигли от жените.

Показалецът на повечето жени е по-дълъг от средния пръст. При мъжете е обратното.

Само жените могат да предават митохондриални болести върху тяхното потомство.

Вероятността от заекване е около 30% по-голяма при мъжете.

Мъжете и жените губят слуха си по различен начин. Дамите спират да чуват с течение на годините ниските звуци, докато господата – високите пискливи звуци. Може би това е причината дълголетните семейни двойки да губят способността да се разбират (това е шега, разбира се).

Жените различават нюансите на различните цветове много по-добре от мъжете.

Кръвният поток е много по-равномерно разпределен в мъжкото тяло. При жените той е разпределен около органите. Точно това е и причината жените да се по-чувствителни към студа.

Жените имат по-широки лица, а мъжете – по-тесни.

Кръвта на жените съдържа 20% повече вода.
Мъжете умират повече от почти всяка болест освен рак на гърдата, женски репродуктивни нарушения и доброкачествени тумори.

Източник Ezine.bg