Камера на Живо от Центъра на Разлог

Неповторима фолклорна феерия ще е първата вечер на „Ирин Пирин – Съборът на Югозапада“

На 17 юни планините край Разлог ще се разтърсят от звуците на зурни и танците на мистичните кукери, от мелодичен двуглас на пиринската песен и грандиозен спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин“.

irinpirin3

Пиринската вечер ще бъде предшествана от официалното откриване на събитието в 19,00 ч. и водосвет отслужен от Негово Високопреосвещенство Неврокопския митрополит Серафим. Преди това ще звучи музиката на зурните и на основната сцена ще излязат кукерите от Разлог, наричани „чауши“ .
Публиката ще чуе изпълненията на самобитната мъжка фолклорна група „Годлево“. В 19,30 ч. започва уникалният спектакъл на Фолклорен ансамбъл „Пирин“. В пищният спектакъл на трупата ще са включени най-красивите и обичани песни и танци от Югозападна България. Със своите стилни фолклорни костюми и красивата народна музика ансамбъл „Пирин“ ще поднесе на публиката истинска приказка за българската духовност.

В 21 часа Пиринската вечер ще продължи с изпълнения на Румяна Попова, Димитър Димитров – Градевеца, Георги Гоцев, Милко Бошнаков и Карамфил Божиков заедно с оркестър „Роял бенд“.