Камера на Живо от Центъра на Разлог

Не стига свлачището, ами и паднало дърво затрудни движението на пътя Баня-Долно Драглище

Снимката е илюстративна

Снимката е илюстративна

Крайпътна топола падна вчера следобед на пътя за разложките села Баня и Долно Драглище и затрудни за кратко движението. Причината е силният вятър.

За щастие, когато дървото е паднало на шосето, не е имало автомобили и няма пострадали. Служители от времената заетост към кметството на с. Баня отстраниха дървесната маса и почистиха пътното платно.

„След като разбрахме, че има паднало дърво, веднага реагирахме и предприехме мерки по отстраняването му”, каза кметът на Баня Мария Юрганчева.
Припомняме, че пътят Баня-Долно Драглище ще е затворен за всички моторни превозни средства днес и утре. Забраната ще е валидна в часовете между 10 и 16 часа, като през това време движението на МПС-та ще бъде пренасочено по обходния маршрут Долно Драглище – Белица, а движението ще се регулира от органите на РУП- Разлог.

Причината е свлеклите се на шосето земни маси в събота, заради обилните дъждове, които трябва да бъдат почистени от специализирана техника. Кметът на Долно Драглище Лиляна Боянова уточни, че ако до петък шосето не бъде изцяло почистено, ще се наложи от понеделник пътят пак да бъде затворен. Тя бе категорична, че през уикенда пътят няма да се затваря, тъй като до селата Долно Драглище, Горно Драглище и Добърско пътуват много туристи.

От община Разлог информираха, че ще искат съдействие от специалисти от Геозащита – Перник, които да извършат оглед и да се вземе решение как да се укрепи скатът. Тъй като мястото е проблемно се наблюдава непрекъснато от експерти.

Заради свлачището движението на МПС по пътя Баня – Долно Драглище бе ограничено в едната лента.

Източник DarikNews.bg