Камера на Живо от Центъра на Разлог

Новият заслон „Кончето“ е готов

Заслонът „Кончето“ в Пирин е напълно обновен и наново изграден. Благодарение на хората, които обичат планината, каузата на Асоциацията на професионалните планински водачи е успешна. Министерството на отбраната поиска 52 хил. лв., за да могат материалите да бъдат качени с летателна техника.

Снимка: Киприда, Facebook

За много по-малко пари частна компания се ангажира да достави хеликоптер, който през август пренесе над 3 тона материали. Това наложи дарителската кампания да бъде подновена с медийното партньорство на Радио Благоевград и на програма „Хоризонт“ на БНР.

През почивните дни ще бъде официалното откриване на новия заслон, проектът за който също е дарение от арх. Милан Рашевски.„На финала сме, остават съвсем малко козметични ремонти и монтажа на фотоволтаиците. Надявам се до събота всичко да е готово. Така или иначе в събота откриваме сезона, в 13 часа на „Кончето“ и в неделя в 14:00 часа на хижа „Яворов“ за тези, които не могат да дойдат горе. /…/ „Благодарение на Радио Благоевград кампанията беше възобновена. Събраха се нужните пари. Продължават да се събират. Мисля, че вече всичко е наред“, обясни пред БНР председателят на организацията на планинските водачи „Планини и хора“ Орлин Чачановски, един от инициаторите на проекта.

Източник fakti.bg