Камера на Живо от Центъра на Разлог

Нови входни такси за Исторически музей – Разлог

Нови входни такси влизат в сила за посещение в Историческият музей в Разлог. Решението за увеличението е гласувано от местния парламент.

Входната такса за посещение на музея  за деца, ученици, студенти и лица над 65 годишна възраст става 1.00 лев, а за лица над 18 години – 2 лева, като  досега бе 1 лев.

Въвежда се и промяна в цените за беседа в музея. За индивидуална беседа в експозициите, цената си остава  3 лева. За групови посещения таксата скача от 3  на 5 лева.  Екскурзоводска беседа по маршрут на територията на Община Разлог ще бъде на цена 10 лева. Таксата е безплатна единствено за ученици от общината и за хора с увреждания. Четвъртък е пък денят за безплатни посещения.

Също така се въвеждат и такси за допълнителни услуги в музея, съгласно Постановлението на Министерски съвет от 2011 година.
В музея се съхраняват над 5 000 експоната от различни епохи. Ценни са колекциите от оръжие и старопечатни книги, традиционно местно облекло и произведение на местни майстори занаятчии. Богатият снимков и документален материал от 19 и 20 век, съхраняван в музея, е основа за научни креведчески изследвания и множество изложби за живота на местните хора.

Източник DarikNews.bg