Камера на Живо от Центъра на Разлог

Нови казина и кръчми в Банско няма да има, но ще си правят летище

Столична фирма е проявила сериозни намерения за изграждане на летище в района на Банско. Инвеститорите са набелязали 200 декара в землището на курорта в посока село Баня. Летателната площадка ще бъде използвана освен за кацане и излитане на малки части самолети, а така също ще има хангар за луксозни джетове.

Основният приход на летателните площадки идва от наемите, които плащат частните самолети, ползващи хангарите им, от полетите с развлекателна цел, от школите за пилоти, работещи там, или от училищата за парашутни скокове.

Такава е и идеята на инвеститорите, които искат да изградят летището. Инвестиционното намерение вече е предложено в община Банско, предстои оглед на имота, казаха от общината, цитирани от struma.com.  Летището ще допринесе за развитие на перлата в туристическия бранш в България, курортния град Банско, както ще улесни и чужденците посещаващи го особено в разгара на сезона.По-рано стана ясно, че Община Банско гласува наредба, с която забранява изграждането на повече нощни клубове, казина и еротик барове в курорта. Забранява се и преустройството на сега съществуващите, които са 20 на брой.

Източник: bnews.bg