Камера на Живо от Центъра на Разлог

Нови ограничителни мерки в Благоевградска област от днес

Директорът на РЗИ-Благоевград издаде заповед, с която се въвеждат нови ограничителни мерки в Благоевградска област за период от 14 дни, считано от 11.03.2021 г. до 24.03.2021 г. включително.

Преустановяват се присъствените учебни занятия за ученици от 5 до 12 клас във всички училища и центрове за подкрепа за личностно развитие. Обучението ще се извършва в електронна среда от разстояние.

Преустановява се провеждането в присъствена среда на групови извънкласни дейности и занимания, дейности по интереси, занимални и други, организирани в извънучилищна среда за всички възрастови групи.Преустановяват се присъствени групови занятия в езикови центрове, образователни центрове и други обучителни центрове и школи.

Преустановява се провеждането на всички културни и развлекателни мероприятия, в това число – кина, театри, музеи, галерии, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикалното изкуство.

Ограничава се организирането и провеждането на масови мероприятия на открито и закрито /концерти, изложения, събори, празници, панаири и други/.

Преустановяват се всички спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на открито и закрито.

Преустановяват се посещенията на фитнес центрове и залите за групови занимания.

Преустановява се работата след 22:00 ч. на всички заведения за хранене и развлечения, и питейни заведения.

Преустановяват се посещенията на малолетни и непълнолетни без да са придружени от техен родител, съответно попечител/настойник в заведения за хранене и развлечения.

Не се допуска организирането и провеждането на събирания и тържества от частен характер с присъствие на повече от 10 човека.

Преустановяват се посещенията на търговски центрове (представляващи една или повече сгради, в които са разположени магазини, заведения и други търговски обекти) и търговските центрове тип МОЛ, с изключение на магазините за хранителни стоки, лечебните заведения, аптеки, дрогерии, оптики, зоомагазини, банки, застрахователи, доставчици на платежни услуги, офиси на телекомуникационни оператори и други доставчици на съобщителни услуги.

Източник: blagoevgrad.eu

Последвайте ни: