Камера на Живо от Центъра на Разлог

Новогодишен кукерски карнавал „Старчевата“, Разлог 2018 (фотогалерия, видео)

Новогодишният кукерски карнавал „Старчевата“, който всяка година се провежда на 1 януари, отново впечатли гостите на град Разлог и обедини 7-те квартала на града в стремежа си да покажат по възможно най-красивия начин хилядолетната традиция по гонене на злите сили. От пеленачета до хора на достойна възраст бяха облечени в красивите разложки носии и се включиха с настроение и усмивки в кръшните хора от Разложкия край.

Кукерите и техните ръководители, с житни класове в ръце, извършиха ритуала по гонене на злите сили и привличане на доброто и красивото. Над 200 кукери и близо 1 500, облечени в носии, се включиха в Новогодишния кукерски карнавал.
Традицията в планинския град събира всяка година хиляди туристи, които също се включват в емоционалния обичай. Хора от страната и чужбина и тази година избраха Разлог, за да се насладят на обреда, който е в основата на карнавала.

Поздрав към жителите и гостите на община Разлог отправи кметът инж. Красимир Герчев, който пожела новата година да бъде здрава, щастлива и по-успешна от предишната.