Камера на Живо от Центъра на Разлог

Нов трус преди минути стресна Разлог и околностите (ОБНОВЕНА)

Точно в 20.02 часа земетресение уплаши отново Разлог. След снощният трус това е второ по-силно земетресение, което е усетено в града и региона.

Според Европейско‑средиземноморския сеизмологичен център то е било с магнитуд 4.5 по скалата на Рихтер и е с епицентър на 61 км. югоизточно от София, на 20 км. източно от Самоков и 37 км. североизточно от Благоевград. По данни на Геофизичния институт епицентърът е на територията на Национален парк „Рила“ под връх Мусала.

Дълбочината на земетресението е била 2 км. според EMSC и 1 км. според НИГГХ към БАН и магнитуд 4.1 по скалата на Рихтер.

За щастие по първоначални данни няма пострадали и разрушения. Хората, обаче, започват да се притесняват, заради второ поредно земетресение, по едно и също време. на денонощието.

Отново се съобщава за бучене по време на труса, както се случи и при вчерашното земетресение.

Жители на Разлог съобщават, че то е било усетено по-силно от предходно вчера в 19.36 часа.

Земетресението е усетено, както в цялата Разложка околия, така и в Благоевград, Сандански, също така и във Велинград и Сърница и вероятно в голяма част от Рило-Родопския масив. Жители на Самоков разказаха, че са се разклатили маси и столове. Жител на село Бачево, което се намира на 27 км от епицентъра, разказа за Нова тв, че къщата е подскочила все едно нещо я е ударило.