Камера на Живо от Центъра на Разлог

НУ “Яне Сандански” – Разлог: позитивно и през лятото, и през учебната година

За трета учебна година НУ “Яне Сандански” – град Разлог отваря врати като иновативно училище. Училището в планинското градче работи по внедряването на позитивното образование и образованието за развитие на характера като иновативни подходи в България съгласно Програмата за иновации в средното образование на МОН.

Наред с предстоящите дейности по иновацията през новата учебна година, начални учители и ментори за характер по Характер.бг ползваха и лятото за провеждане на позитивни преживявания за учениците на училището. През месеците юли, август и септември децата развиваха своите знания, умения и прояви на поведение по силни страни на характера в игри на открито в двора на училището.Със забавни и смислени дейности и занимания като търсене на съкровища, бягане с препятствия, групов кракоход (летни ски), детски парашут, творчески прояви, отборни игри и спортни занимания децата преоткриваха и развиваха упоритостта в себе си и в група като заделяха време и полагаха усилия да приключват започнатото, опитваха отново след грешка или провал, и продължаваха напред в моменти, в които им се искаше да се откажат. В едно от събитията участие взеха и родителите на децата.

Тези преживявания бяха проведени в рамките на проект “Характерът: решение отвътре на възможностите отвън”, осъществяващ се с финансовата подкрепа на VIVACOM Регионален грант. Проектът включва и създаването на нова среда за характер в иновативното училище и отбелязването на глобалната кампания за Деня на характера с училищната и местната общности в град Разлог.