Камера на Живо от Центъра на Разлог

Обвиниха червените в Пиринско в разпространяване на фалшиви новини

Депутатът и областен лидер на ГЕРБ Даниела Савеклиева обвини БСП в разпространяване на фалшиви новини и опити за манипулиране на общественото мнение. Гневната й реакция е по повод нарочната пресконференция на червените, на която БСП в Благоевград изнесе информация за масови уволнения на директори на учебни заведения в област Благоевград и за политическа чистка. Ето отговора на Савеклиева:
„На територията на областта функционират 124 държавни и общински училища и от всички тях за периода от 2015 г. досега дисциплинарно уволнени са само двама директори: Валери Смиленов, директор на ХІ ОУ „Христо Ботев“, гр. Благоевград, и Галина Адамова, директор на РПГ „Никола Стойчев“, гр. Разлог. Седем са директори на училища напуснали заеманите от тях длъжности – от тях четирима по взаимно съгласие, двама – по собствено желание, един – поради смяна на местоработата.
Простата аритметика показва, че от 124-ма директори едва 9 са освободени от работа по различни причини. Факт, която е далеч от истината, която БСП се опита да внуши в обществото.
Във връзка с твърдението за неправомерно отстраняване от заеманата от Галина Адамова длъжност директор на РПГ „Никола Стойчев“ – Разлог, трябва да се отбележи, че от проверяващата комисия, която включва трима представители на МОН и двама експерти от РУО е представен доклад, който съдържа над 50 страници с констатирани пропуски, нередности и нарушения. Именно констатациите, а не политическите пристрастия са в основата на решението за прекратяване на трудовите правоотношения. В случая става въпрос за трудово- правен спор, който би следвало да се реши от независима инстанция.