Камера на Живо от Центъра на Разлог

Огнеборците в Пиринско под пара, 30дка пшеница изгоряха край Годлево, опожариха и стоматологичен кабинет

Десетки пожари отново вдигнаха на крак огнеборците в Югозапада.

Снимка Архив

Сигнал за пожар в житен блок в района на пътя за с.Годлево, общ.Разлог е получен през уикенда. Погасен е от 2 екипа огнеборци от Разлог. Изгорели са около 30 дка пшеница.

През миналата  нощ е горял и стоматологичен кабинет в дентална клиника в ж.к. „Запад“ в Благоевград. Каква обаче е причината за пожара от полицията не съобщават. Работи се по различни версии в момента.

25 дка иглолистна гора и около 80 куб.м. нарязана дървесина /бял бор/ изгоряха край благоевградското село Лисия на границата с Македония. Огънят лумнал вчера в късния следобед в местността Дебелия рид. Погасен е от 3 екипа на пожарната. Случаят се разследва, но най-вероятната причина е човешка небрежност.

Около 10 лози изгоряха и край Сандански през почивните дни, а причината е небрежност при боравене с открит огън.10 пожара са гасили екипите на пожарната в Кюстендилска област в края на миналата седмица, един от тях е нанесъл щети – в къща в с. Жиленци са изгорели окачен таван, мебели и 8 кв.м ламиниран паркет. Причина за пожара е късо съединение, няма пострадали хора, спасена е къщата.

Източник AGENCIA.BG