Камера на Живо от Центъра на Разлог

„Огънят на Орфей“ за поредна година отеква в Разлог

Международната лятна академия за изкуство „Огънят на Орфей“ за пореден път събира в Разлог именити музикални величия и хора, доказали се в сферата на културата.

Стотици участници има на тазгодишното издание, което започна на 6 август и ще продължи до 20 август.

Бинка Добрева, солистка на световноизвестния хор „Мистерията на българските гласове“, води майсторски клас по народно пеене. Певицата и актриса от Босна и Херцеговина Наташа Миркович, която живее във Виена, също пристигна в Разлог за майсторски клас по универсално пеене.

ровеждат се и майсторски класове по литература, оперно пеене, фолклор, изобразително изкуство, театър и танци. Академията за изкуство обединява талантливи деца и младежи, както и преподавали с доказан опит и признание в своята сфера.
С изключителен успех преминаха и първите концерти. Учениците на Бинка Добрева представиха в три часа магията на българския фолклор, а талантите от класа на Наташа Миркович очароваха всички с вълшебните си гласове, сред които и Алекс Бучкова от село Добърско.

Академията дава възможност за подпомагане на млади таланти по пътя на творческото им израстване и доразвиване на дарби и любов към изкуството.