Камера на Живо от Центъра на Разлог

Окрадоха екипите и телевизора на футболния Банско, онази нощ местен бабаит „изора“ стадион „Свети Петър“

В навечерието на старта на сезона тимът на Банско пострада сериозно и остана без част от екипировката си – фланелки, гащета, анцузи. Злосторници влезли в склада на клубната база, където спокойно подбрали, каквото им е нужно. Освен екипи взломаджиите взели и 42-инчов LED телевизор, на който отборът правеше в продължение на почти 4 години своите разбори. Явно крадците са били суеверни и са заложили на числото 3 като били откраднати и всички топки, с които отборът разполагал и били закупени само преди 3 месеца.

Снимка: toppresa.com

Все пак изпълнителният директор на клуба Йордан Баряков и ръководството реагираха своеовременно и веднага бяха закупени чисто нови топки и бе поръчана да бъде възстановена откраднатата част от екипировката. Докато пристигне обаче, домакинът Благой Загорчин ще трябва да изрови от дълбоките резерви част от подготвената за бракуване екипировка, която за късмет е трябвало да бъде изписана в края на този месец. На всичкото отгоре злодей влязъл с автомобила си на стадион „Свети Петър“ и направо е изорал стадиона.

„Който и да го е направил, това нека тежи на съвестта му. Шокът бе изключително голям, защото се е действало доста квалифицирано и много прецизно. Явно човекът или хората, които са направили това долно деяние са правили тези неща и преди, а не са някакви аматьори“, коментира изпълнителният директор на Банско Йордан Баряков.
Стадион „Свети Петър“ в Банско, пък, не прилича на себе си след като онази нощ тревната настилка бе намерена в окайващо състояние.  Местен бабаит се помислил за велик и влезнал през нощта с колата си и в буквалният смисъл се изгаврил с тревната настилка, както и с всички почитатели на футбола в град Банско, правейки „житни кръгове“ на свещената трева, съобщава toppresa.com.

Източник novsport.com