Камера на Живо от Центъра на Разлог

Онлайн порното осакатява младите мъже

laptopОнлайн порното вреди на сексуалния живот. Броят на проблемите в интимен характер в последните години расте.

В наши дни все повече млади хора страдат от проблеми, свързани със сексуалното им здраве. Причината за това се открива в леснодостъпната порнография в интернет. Това се наблюдава най-осезаемо при мъжете на възраст около 20 години, при които еректилната дисфункция се проявява притеснително често.

Според водещата британска специалистка по психосексуална терапия Анджела Грегъри в последните години броят на страдащите от еректилна дисфункция мъже и то още от 20 годишна възраст е нараснал застрашително. Зависимостта от гледане на порното помага в огромна степен за разрастването на проблема.

Учените наблюдават тенденцията от повече от 15 години. Оказва се, че в последните пет години нейните размери са започнали скоростно да се увеличават.

В близкото минало мъжете с еректилна дисфункция, които постъпвали в клиниките, са били много по-възрастни. Техните проблеми в повечето случаи се свързвали със сърдечно-съдови заболявания и диабет. Днес възрастовата граница е крайно изменена.

В наши дни на психосексуална терапия се подлагат млади хора, при които няма очевидни здравословни проблеми. При тях всичко е на психологическа основа и засяга порнографията и навиците за самозадоволяване. В тях именно се коренят проблемите с ерекцията при участието на партньор.

Последното проведено през 2014-та изследване в САЩ показва, че почти половината млади хора на възраст между 18 и 29 г. за първи път се сблъскали с порнографията, когато още не са били навършили 13 г.

През 2008 г. за подобен опит свидетелстват едва 13 % от запитаните. Днес процентът надминава 75% и расте непрестанно. А с него се увеличават и проблемите и най-вече притесненията и комплексите още в непълнолетна възраст.

Източник Ezine.bg