Камера на Живо от Центъра на Разлог

Оборудване на PCR лаборатория иска кметът на Разлог

Кметът на Разлог иска оборудване на PCR лаборатория. Това е наложително за по-бързо диагностициране и ограничаване на разпространение на заразата. Пет са новите случаи на инфектирани с коронавирус лица в Разлог. Така общият брой на доказаните случаи за Oбщина Разлог стават общо 18. Болните са настанени в две отделения на болницата.

След предварително проучване и анализ от специалисти и ръководството на МБАЛ- Разлог, по заръки на инж. Красимир Герчев, ще бъде направено остойностяване на всички необходими разходи за оборудване и функциониране на лабораторията.

Инж. Красимир Герчев апелира, независимо от премахване на редица от мерките свързани с пандемията, да се спазва дистанция, да бъдат ограничавани по възможност събиранията на хора на закрито, да се спазва добра лична хигиена и дезинфекция, да се носят маски в закрити помещения.

Притеснително нараства броят на заболелите с коронавирус в Разлог, каза вчера, кметът пред struma.bg. Лекарите са на ръба. Те са изключително натоварени, както физически, така и психически.

32 са случаите, които са диагностицирани с пневмонии и са настанени за лечение в МБАЛ – Разлог. С доказана вече инфекция от Ковид-19 са 10 души, които са настанени в инфекциозно отделение. От тях 8 са от Разлог и по един от Бачево и Годлево. Броят на пациентите, настанени в инфекциозно отделение, вече е над капацитета му от 7 легла. Други 22 случая са настанени във вътрешно отделение. От тях 10 са от Разлог, по 2 от селата Баня и Добърско, 3 от Банско, 1 от село Филипово и по 2 от Белица и Якоруда. Всички са диагностицирани с пневмонии, взети са им проби за PCR изследване и се чакат резултатите.

Източник: agencia.bg