Камера на Живо от Центъра на Разлог

Оптимистичен поглед към природата и живота представи учител, от Банско, с третата си стихосбирка

Третата си стихосбирка“ Прозрения – полетите на сърцето“ представи  Йорданка Калистрина в Банско.
Авторката принадлежи на словото отдавна – като учител по български език и литература, като носител на много награди в областта на словотворчеството.Тя е първият носител на приза „Будител на годината“за 2012г.
Отличието се връчва всяка година на 1 ноември по инициатива на община Банско.Пред аудиторията Миглена Малчова – ученичка на г – жа Калистрина, представи нейната творческа визитка.Стихове прочетоха участници от различни възрасти – Анелия Чобанова – 7г., Ния Стоицева – 14г., Елена Палазова, Мария Зайкова.
В книгата авторката е събрала срещите си с красивата природа, с изгревите и залезите, вплела е късчета от душата си.
Във всеки стих творческите попадения са много – някои от поетичните късове силно зареждат за по-успешен и радостен ден, а други ни настройват в тоналността на носталгията.Родовите корени, Пирин и Банско – това са символите на силата, достойнството и решителността. И хората, силни като планината, която им дава подслон, живот и вечност.Завинаги заедно – хората, града и планината.Поезията ни дава възможност да проникнем още по-дълбоко във възторжения и оптимистичен поглед към природата и живота, който авторката предава и на нас.