Камера на Живо от Центъра на Разлог

Организират масово пътуване с теснолинейката Септември – Добринище на 6-ти и 7-ми май

Създателите на неформалната фейсбук страница “Родопската теснолинейка” организират пътуване на 6-ти и 7-ми май – петък и събота. Събитието е озаглавено “На 6-ти и 7-ми май: Заедно в теснолинейката!” Пътуването се организира с цел популяризиране и подкрепа на единствената функционираща жп линия с междурелсие 760 мм в България, а именно линията Септември – Добринище.

tesnolin3

Маршрут по часове:

Тръгване от Септември с влак „Юндола” в 08:25 ч. и слизане в град Якоруда в 11:44 ч. От там ще се тръгне към храма „Свети Георги Победоносец”, разположен в подножието на Рила планина, само на два километра от гарата. Пристигане най-късно в 12:30 ч.
Шести май е празникът на Якоруда и при този храм се събира цялото население, както и много гости от цялата страна. Става невероятно тържество с много веселба, дух и радостни емоции. На мястото има възможност за пикник, хранене, музика, хотелски комплекс, заведения и традиционна програма. Извива се дълго хоро и празникът продължава до вечерта. Всеки може да си занесе храна, както и одеало, на което да седи през деня.

Влак за Добринище има в 20:20 ч. Ще се тръгне от храма най-късно до 18:45 ч., за да има време за издаване на билетите. Пристигане в пиринското градче в 21:55 ч. Предварително всеки лично си е запазил място за нощувка.
tesnolin
На сутринта на 7-ми май в 08:35 от Добринище има автобус за Гоце Делчев. Който иска може да посети града, пътуването трае около 40 мин., тоест до 09:30 ч. се пристига. Автогарата е в центъра на градчето. Предвидено е свободно време за разходка и обяд – до 12:00 ч. След това автобус заминава към Добринище около 12:20 ч. В Добринище прави връзка с влак „Юндола”, заминаващ в 13:55 ч. и пристигащ в Септември в 18:35 ч. – с връзки за София, Пловдив и др. градове.

За тези, които искат да се наспят и да си починат – може да останат в Добринище до 13:30 ч., след което групата се събира на гарата за отпътуване към Септември.

Ако искате да се включите към организираното пътуване, обадете се на 0892 288 220, за да разберете дали все още има места в теснолинейката.

“Нека за пореден път да покажем, че обичаме теснолинейката и да отпразнуваме този празник по един нетипичен, но български начин! Всички именици също са поканени – гарантираме, че ще си прекарат незабравимо – далеч от големите трапези.” – призовават организаторите на пътуването.