Камера на Живо от Центъра на Разлог

Осъден до живот съди държавата, не си бил получил пържолите и печените чушки

Небезизвестният затворник Бисер Манолов, изтърпяващ доживотно наказание без право на замяна, поиска 46 хил. лв. обезщетение от ГД „Изпълнение на наказанията“ заради неполучени хранителни пратки.

В исковата си молба пред Административния съд в Кюстендил Манолов е посочил, че в продължение на близо 2 години не е получавал от близките си така любимите му печени чушки, белени орехи, кашкавал, пържоли и пържен черен дроб.

В резултат на това е изпаднал в психически и физически дискомфорт, като се чувствал безсилен и потиснат. Списъкът на тези храни и вещи е определен със заповед на министъра на правосъдието.

В разпоредба пък е въведена забрана по време на свиждането да се предават и приемат каквито и да е предмети между лишените от свобода и посетителите им.

В крайна сметка Административния съд в Кюстендил отхвърли иска на Манолов като неоснователен, като отделно от това затворникът ще трябва да плати и 100 лв. съдебни разноски по делото, пише „Монитор“.Бисер Манолов попадна в затвора, след като на 14 май 1994 година разстреля сарафката Виолета Георгиева в центъра Кюстендил, при обир на 2 млн. лева.

Той получи първоначално смъртна присъда, която бе заменена в доживотен затвор без право на замяна след падане на мораториума през 1998 година.

Източник trafficnews.bg