Камера на Живо от Центъра на Разлог

Осъдиха млад българин на 12 години затвор на остров Родос

Присъда от 12 години затвор издаде съдът на остров Родос срещу 26-годишен български гражданин за телефонни измами. Жертвата на измамата поискала помощ от полицията и българинът е бил задържан.

Разследването по случая установило, че осъденият български гражданин е извършил няколко престъпления спрямо възрастни хора, съобщи БНР.

Сценарият на престъплението е познатата схема – по телефона се съобщава на възрастен роднина, че негов близък е предизвикал катастрофа с жертви. Иска се голяма сума, за да се промени констатацията на полицията и роднината да бъде оневинен.

Разкритията по конкретния случай на остров Родос идват от възрастна жена, която се усъмнила в достоверността на разказаната ѝ по телефона история и незабавно сигнализирала в полицията. На мястото на предаването на сумата от 5 000 евро идва българинът, който е задържан на място.
Съвместно с него в престъпната схема са участвали и две жени, които все още не са арестувани. Престъплението съгласно гръцкото законодателство се счита за участие и организиране на престъпна група, както и поставяне на риск живота и здравето на жертвите на телефонните измамници

Източник Trafficnews.bg