Камера на Живо от Центъра на Разлог

Осъдиха мъж от Сандански, отказал брак

sadМладеж, отказал да сключи брак, след като близо месец е лъгал малолетната си приятелка, е наказан с обществено порицание. 22-годишният Алекс Николов от Сандански бе осъден на „обществено порицание” за сексуален акт с малолетна. В рамките на един месец на табло в сградата на община Сандански присъдата ще бъде публично обявена и достъпна за гражданите на общината.

Освен присъдата „обществено порицание” обвиняемият Николов ще трябва да заплати и разноските по делото в размер на 371 лева плюс 450 лева за направени експертизи

Съдията по делата призна за виновен А. Николов за това, че на 22 ноември 2015 година в жилището си в Сандански е правил любов с ненавършило 13 години момиче, като го уверявал, че ще стане негова жена. След като Алекс отказал да се сгоди с момичето, родителите й подали жалба в прокуратурата.

Наложеното наказание не подлежи на обжалване и протестиране, след като съдията одобри постигнатото споразумение между обвиняемия и прокуратурата. А. Николов е с основно образование, работи като строител. Той е 9-ият осъден в Районен съд – Сандански за въвеждане в заблуждение на малолетно момиче, че ще става съпруга.

Източник BNews.bg