Камера на Живо от Центъра на Разлог

Осъдиха полицай от Добринище на 15 г. за убийство

osadb15 г. затвор даде окръжният съд в Благоевград на бившия пътен полицай Славчо Каферинов от Добринище за убийство, съобщава 24chasa.bg.

На 20 юли 2013 г. около 5,20 ч той застреля бизнесмена Спас Пенгьов на улицата пред дома му със служебния „Макаров“.

Каферинов ще трябва да плати 300 хил. лв. обезщетение на дъщерята на починалия Мария Магдалена и по 150 хил. лв. на вдовицата Яна и майката Василка.
Решението на окръжния съд може да се обжалва.
Убийството стана след скандал и бой пред заведение в Добринище. Полицаят бил порядъчно подпийнал и се ядосал на съпругата си в дискотеката, заради нейните танци, които смятал за неприлични. Ударил я и излезли навън да се разправят. Включили се и други мъже, които се опитали да укротят ядосания съпруг. Настанало меле. По-късно полицаят взел служебното си оръжие и отишъл пред къщата на един от участващите в разправията. Извикал го навън, но излязъл брат му и Каферинов го застрелял в областта на главата в лявата и в лявата половина на гърдите. Неясно от кого, но служителят е бил ударен с дървен кол и паднал в безсъзнание на земята до мъртвия Спас. Пред съда изрази съжаление за стореното. Обясни, че не си спомня да е виждал Спас във фаталната вечер и да е имал конфликт с него.

Източник 24 часа