Камера на Живо от Центъра на Разлог

Отбор с българи рискува да не започне сезона в Италия

GeorgiSeganovglobosoraНеочаквани проблеми в началото на август срещна италианският Биози Индекса (Сора), където от новия сезон трябва да играят българските волейболисти Георги Сеганов и Светослав Гоцев.

Оказа се, че новакът в Серия А1 няма да има къде да играе в началото на сезон 2016/17, след като от местната община няма да могат да осъществят необходимите ремонти на залата в града „ПалаГлобо Лука Полсинели“. Първият домакински мач на тима е предвиден за 9 октомври срещу Диатек Трентино (Тренто).

Новоизбраният кмет на Сора Роберто де Донатис обеща на 14 юли, когато даде първата си пресконференция като градоначалник, че ще бъдат разширени трибуните и ще бъдат направени паркинг и зала за гостоприемство, за да отговаря съоръжението на изискванията за мач от Серия А1. И поради тази причина от клуба не са заявили като резервен вариант друга зала, като тази във Фрозиноне например.

Оказа се обаче, че заради отпускарския сезон и продължителните работи, от местната община няма да успеят да финализират всички ремонтни дейности в срок. Местният общински съветник Масимилиано Бруни обаче подсказа, че от ръководството на волейболния клуб могат да организират ремонтите чрез частна фирма, а след това разходите им ще бъдат възстановени на вноски.

Президентът на Сора Енрико Вичини обаче не е доволен от така създалата се ситуация, припомняйки, че преди шест години клубът е извършил подобни ремонтни дейности на стойност 120 000 евро и че до днес не им е възстановено нито едно евро.

Всичко това поставя пред сериозен риск историческото участие на волейболния клуб от Сора в елита на Италия, защото ако залата в града не бъде готова, отборът просто няма да има къде да играе.

Междувременно отборът започва своята предсезонна подготовка с надеждата, че ще се намери някакво решение и „ПалаГлобо“ ще бъде приведена във вид, за да може да се играят мачове от най-високо ниво.

Източник bgvolleyball.com