Камера на Живо от Центъра на Разлог

Откриха цяла нарколаборатория в жилищата в Банско на Краузе

prokuratura150 грама бели хапчета, отговарящи на амфетамин, тетрадка с указания за направа на наркотици, метална преса със следи от хероин, газова горелка, метални варели с около 200 литра течност – всичко това е открито в жилищата на задържания вчера 37-годишен Владимир Краузе в Банско. Новите данни съобщиха на брифинг говорителят на прокуратурата Весела Стоилова и шефът на полицията Росен Танушев. Обискирани са апартамент, гараж и склад в курортния град.

Краузе е роден в Перник, живее от години в Банско, не е осъждан.

Припомняме, че вчера на главен път Е79, в участъка след Симитли посока София е извършена полицейска проверка на автомобил марка „Мерцедес“, управляван от Владимир Краузе.  При претърсване на колата били намерени и иззети 4 327 гр. амфетамини и незаконно притежавано огнестрелно оръжие с осем броя боеприпаси. В превозното средство пътували съпругата и детето на шофьора.

С постановление на прокурор обвиняемият е задържан до 72 часа за довеждането му пред съда. По първоначални оценки стойността на откритата дрога възлиза на 131 100 лв.

Разследването на случая продължава под ръководството на Окръжна прокуратура – Благоевград, като предстои да бъде внесено в съда искане за мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Източник AGENCIA.BG