Камера на Живо от Центъра на Разлог

Отмъкнаха две машинки за подстригване от фризьорски салон в Петрич

На 17.05.20 г. около 08.10 часа в РУ Петрич е получено съобщение за извършена кражба от фризьорски салон в града. Полицейски служители са посетили местопроизшествието и са извършили оглед на място.

Установено е, че извършителят на престъплението е взломил заключващ механизъм на вратата и е извършил кражба на два броя машинки за подстригване на обща стойност около 720 лв.

Образувано е досъдебно производство по чл. 195 от НК.

_________

На 15.05.2020 г. в РУ Петрич е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 343, ал 3, във връзка с чл. 342, ал 1, за това, че предния ден на пътя между градовете Петрич и Сандански правоспособен водач на 31 г. от с. Тополница, управлявайки лек автомобил „Инфинити ФХ 50“ след употреба на наркотични вещества допуска ПТП с пострадали лица.

След като е изгубил контрол над управлението на автомобила, водачът е навлязъл в лентата за насрещно движение и е ударил насрещно движещ се автомобил „Ленд Роувър“, като в резултат на удара две лица от „Ленд Роувър“-а са получили средни телесни повреди.

Пострадали са 65 г. мъж, гражданин на Армения, който е с фрактура на лява длан и 59 – годишна френска гражданка, която е травма на гръден кош.

Водачът на лек автомобил. „Инфинити“ е привлечен като обвиняем и му е взета мярка за неотклонение „парична гаранция“ в размер на 10 000 лв.

По случая е образувано досъдебно производство в РУ Петрич.

_________

На 15.05.20 г. около 14.00 часа в 02 РУ Благоевград е получено съобщение за горящ лек автомобил „Мерцедес“ в с. Железница, общ. Симитли.

Дежурна група е посетила мястото на инцидента и е извършила оглед, при който е установено, че е изгоряла напълно предната част на произведения през 2002 г. автомобил, който е бил без застраховка „Автокаско“.

За случая е уведомена Районна прокуратура-Благоевград, а във Второ РУ – Благоевград е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 330 от НК.

__________

На 16.05.20 г. около 23.00 часа в гр. Гоце Делчев служители на местното РУ са извършили проверка на улица в града, като при проверката са установили, че 29 г. мъж от града държи в себе си наркотични вещества : 3, 54 гр. марихуана и 2, 77 гр. амфетамин. Наркотичните вещества са предадени с протокол , в РУ Гоце Делчев е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А, ал.3 о т НК.

На 17.05.20 г. полицейски служители на РУ Гоце Делчев са извършили проверка в дома на 22-годишен младеж от с. Дебрен, като са установили държане на наркотично вещество – 1, 86 гр. марихуана.

И по този случай е образувано досъдебно производство за престъпление по чл. 354А, ал.3 о т НК.